Alcina Producten

Onze filosofie

De filosofie van Alcina kent een lange traditie.Al in 1937 ging Dr. Kurt Wolff na het voltooien van zijn studie en promotieonderzoek werken in het farmaceatische bedrijf van zijn vader, Dr. August Wolff.Zijn komst luidde een nieuw tijdperk voor het bedrijf in.
De firma ging zich steeds meer intensiever bezighouden met de problemen van huid en haar.Toen Dr. Kurt Wolff in 1942 aan het hoofd kwam te staan van het familiebedrijf, had hij al enkele dermatologisch effectieve preparaten en cosmeticaproducten ontwikkeld, waarmee hij veel aanzien had verworven.

Daarbij gingen medische en cosmetische aspecten hand in hand. Dr. Kurt Wolff begreep al heel vroeg dat de gezondheid van huid en haar uitermate belangrijk zijn voor het welzijn van de mens. Alleen mensen die ook letterlijk “goed in hun vel zitten”, kunnen echte individuele schoonheid uitstralen.Na jaren van intensief onderzoek kwam hij tot de slotsom dat huid en haar – net als andere levende organen – gezond en mooi zijn op het moment dat er sprake is van een natuurlijk evenwicht. Het is belangrijk om dat evenwicht te vinden en te behouden, het te versterken en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenuit en van buitenaf.

Alleen: elke huid is anders. Daarom maakt het bedrijf van dr. Kurt Wolff dermatologische producten die optimaal zijn afgestemd op de induviduele behoeften van de verschillende huis- en haartypen. Traditie met toekomst Rekening houden met die individuele behoeften, dat was van begin af aan het credo van het in 1946 opgerichte “ALCINA Körperpflegemittel GmbH”, een familiebedrijf voor producten voor complete lichaamsverzorging.

Het bedrijf bestaat nog steeds en houdt de traditie in ere.